Veelgestelde vragen

Doneren?

Geen API-key ingesteld

Stichting Kindjes met hoop zet zich in voor weeskinderen in Marokko en richt zich in het bijzonder op een weeshuis in Marrakech waar ongeveer 22 kindjes verblijven. Stichting Kindjes met hoop bestaat uit twee enthousiaste dames met een bijzondere liefde voor kinderen. In oktober 2019 is onze stichting een feit geworden. Sindsdien groeien we dankzij onze lieve volgers en donateurs. Wij beheren de stichting naast onze fulltime banen en gezin.  Wij werken grotendeels van onze tijd in Nederland, maar wij proberen eens per jaar of vaker naar Marokko te gaan.

Al het geld dat door onze volgers wordt gedoneerd wordt 100% aan de kinderen en het onderhoud van het weeshuis gespendeerd. Wij hebben nauw contact met het weeshuis en inventariseren met regelmaat waar er behoefte aan is. Wij besteden het geld dat je doneert direct ter plekke aan spullen die ze in het weeshuis of bejaardenhuis waar wij contact mee hebben, nodig hebben. Dat zijn bijvoorbeeld matrasjes, bedjes, badjes of een huisinrichting. Maar ook luiers, poedermelk, rollators of rolstoelen. Alle geld komt zo altijd goed terecht. Maar wij kijken ook verder dan dat. De tuin krijgt nu bijvoorbeeld een opknapbeurt zodat de kleintjes daar binnenkort lekker kunnen rondhuppelen. Ook we willen het bedjes-project starten waarbij de kleintjes allemaal een nieuw ledikant krijgen. Ook de zusters krijgen  een comfortabel bed voor in de nachtdiensten. Kortom: er zijn altijd verbeterpunten in het weeshuis en Stichting kindjes met hoop probeert daarop in te spelen. Wij hebben echter nog wat leuke andere projecten lopen binnen andere weeshuizen waar wij hopelijk snel wat over kunnen vertellen!

Ja, je kunt zowel een vast bedrag als een eenmalig bedrag aan onze stichting doneren.

Lief! Je kunt doneren via de tikkie die staat vermeld in de bio van Instagram óf op NL11 INGB 0007 8468 31 onder vermelding van ‘’Sadaqa’’.

Nee, momenteel is de stichting nog niet zo ver om lid te kunnen worden. Wij proberen wél eens per jaar een liefdadigheidstrip te organiseren die volledig in het teken zal staan van de kindjes. In deze week nemen wij jou mee op reis in Marrakech en zullen wij een aantal weeshuizen bezoeken. Dat wordt een weekje knuffelen, knuffelen en nog eens knuffelen. Maar vergis je niet, want het wordt ook handen uit te mouwen steken en hard werken. Mocht je graag een keertje meewillen? Stuur dan een berichtje naar +31 6 22 72 41 65 of e-mail naar info@kindjesmethoop.nl met jouw motivatie.

Nee, het kost te veel om de spullen vanuit Nederland naar Marokko te vervoeren. Wij kopen de benodigdheden rechtstreeks in Marokko.

Ja, dat kan wanneer je zelf voor vervoer en transport zorgt. Wij raden het je echter af, omdat je niet weet of het ook daadwerkelijk terecht komt op de plek die jij voor ogen hebt.

Nee, momenteel niet. Wij hebben géén donatiepunt en nemen géén kinderkleding of speelgoed aan. Het vervoer van deze spullen is onhandig en daarnaast erg duur. Mocht je een steentje willen bijdragen, dan zijn wij heel erg geholpen door middel van donaties. Op deze manier kunnen wij veel meer betekenen!

Ja, dat mag. Let wel op, want je kunt niet zomaar in en uit lopen. Bezoekuren zijn gebonden aan het slaapritme van de kindjes. Mocht je een keertje in de buurt zijn en willen kijken? Stuur dan even een berichtje naar +31 6 22 72 41 65 of mail naar info@kindjesmethoop.nl en dan voorzien wij jou van adres en bezoekuren.

Nee, het geld dat je doneert, komt in een grote pot. Wij besluiten voor welk goede doel we het geld inzetten. We besteden het geld ter plekke en steunen daarmee ook de plaatselijke economie.

Ja, je kunt Whatsappen met Thirza van Stichting Kindjes met hoop. Het nummer is: +31 6 22 72 41 65.

Ja en nee. Wij zelf regelen dat niet, maar wil je erg graag op die manier een bijdrage leveren? Dan kun je dat zelf oppakken. Niet denken maar doen! Dat is ook het motto van Britt, de oprichtster van Stichting Kindjes met hoop. De wereld mooier maken begint bij jezelf. Go for it!

Ja, mits het grote verschillen kan maken, dan hebben wij er natuurlijk wat aan. Ben jij diegene? Laat het ons weten, stuur een Whatsapp!

Ja, volg ons op Instagram, deel onze post en schrijf positief over ons! Alle handjes helpen om de stichting bekend te maken!

Ja, zet dan een ‘go-fund-me’-actie op en probeer geld in te zamelen voor de weeskindjes ! Je mag daarvoor ons rekening nummer gebruiken. Wil je meer weten? Neem contact op met Thirza, +31 6 22 72 41 65.

Ja, dit is zeker mogelijk. Wij gaan echter niet over het adoptieproces en helpen hier ook niet bij. Mocht je hier wat meer over willen weten, dan verwijzen wij jullie door om zelf contact op te nemen met het weeshuis. (lees: info@enfance-espoir-maroc.org)