Over ons

Doneren?

Geen API-key ingesteld

Bewustwording en liefdadigheid

Ergens tijdens mijn werkzaamheden als twintigjarige au pair in Marrakesh werd ik me bewust. Bewust van de armoede en de schrijnende situatie waarin sommige kinderen zich daar bevinden. Mijn ogen gingen open voor weeskinderen, straatkinderen, kinderen die níet altijd kunnen rekenen op een warm bordje eten of een zacht bed om in te slapen. Marrakesh en de weeskinderen sloot ik in mijn hart. Hun lot raakte me. En sindsdien zet ik me met passie in voor de weeskinderen van Marrakesh. Vanaf 2016 tot en met 2018 heb ik daar gewoond. Nadat ik weer terugkwam in Nederland, wilde ik structurele hulp vanuit mijn eigen land gaan bieden.

Stichting Kindjes met hoop

Alles wat ik in Marrakesh meemaakte, wat ik voelde en zag, legde ik veelal vast op beeld. Een groot deel van de mooie, maar soms ook confronterende beelden plaatste ik op Instagram. Als snel kreeg ik vele betrokken volgers. En mensen wilden graag meehelpen, ook hun bijdrage doen aan het werk dat ik in Marokko deed. Vele donaties volgden. Om de liefdadigheidswerkzaamheden gestructureerd te kunnen aanpakken, heb ik in oktober 2019 Stichting Kindjes met hoop opgericht. We richten ons met name op een weeshuis met 22 kinderen. Sindsdien zijn we heel hard gaan groeien dankzij onze lieve volgers en donateurs. Ook is collega Thirza inmiddels betrokken bij Stichting Kindjes met hoop. Samen beheren we de stichting naast onze fulltime baan en gezin dus het combineren is af en toe een uitdaging, maar gelukkig doen we het met heel veel plezier! Wij werken grotendeels van onze tijd in Nederland, maar wij proberen sowieso eens per jaar naar Marokko te gaan en als de tijd het toelaat natuurlijk meerdere keren.  Zo kunnen we nu samen volop, vol passie en liefde met de stichting aan het werk in de liefdadigheid voor de weeskinderen van Marrakesh. Sinds een tijdje is het liefdadigheidswerk van Stichting Kindjes met hoop ook gericht op bejaardenhuizen in Marokko.

Hulp ter plekke aanbieden

Het mooie van onze stichting is dat we de hulp ter plekke aanbieden. Maar ook besteden we de donaties ter plekke, bij de aanbieders van goederen aldaar. Zo helpen wij de wees- en bejaardenhuizen en steunen wij ook de plaatselijke economie. Iedere gedoneerde euro zetten we om in specifieke goederen die op dat moment nodig zijn in het betreffende weeshuis of bejaardenhuis. We sturen geen geld, maar hebben er zelf de hand in wat er met het geld gebeurt.

Charity trips

Ons mooie werk wordt steeds groter en gestructureerder. Zelf probeer ik drie keer per jaar naar Marrakesh te vliegen en de donaties concreet om te zetten in hulp en spullen. Begin 2020 heb ik een groep geïnteresseerde vrouwen meegenomen. Samen hebben we de schouders eronder gezet. Samen hebben we stappen gemaakt in drie weeshuizen en een bejaardenhuis. Ingerichte ruimtes, bedden, medische hulpmiddelen, maar ook boodschappen zoals luiers en poedermelk hebben we ruimschoots ingeslagen.

Saamhorigheid en betrokkenheid

Het is heel erg fijn om van betekenis te zijn voor de lieve mensen in Marrakesh. Saamhorigheid, betrokkenheid; wij ervaren het daar heel persoonlijk en op een liefdevolle manier. We zijn erg blij dat we op een positieve manier met onze stichting, Stichting Kindjes met hoop, onze bijdrage hieraan kunnen doen.

Veel liefs,

Britt & Thirza